De zorg bij Zorgboerderij Huiberthoeve

Missie en Visie

Onze missie als zorgboerderij is om onze deelnemers uit te dagen om samen met andere de zorg te dragen voor elkaar, de natuur en de dieren op de zorgboerderij. Daarbij is het belangrijk dat er genoten wordt van het leven op de zorgboerderij.

Onze visie is dat wij door middel van structuur en de aangeboden activiteiten onze deelnemers bagage mee willen geven om in het leven zo zelfstandig mogelijk te kunnen zijn.

Begeleiding

Zorgboerderij de Huiberthoeve biedt meer dan een plek voor dagbesteding. Wij willen dat onze deelnemers zich optimaal bij de zorgboerderij betrokken voelen.

Het werk op de Huiberthoeve draagt bij aan een groeiend zelfvertrouwen. Iedereen kan zich op de Huiberthoeve op in eigen tempo en niveau ontwikkelen. Hierbij werken wij met persoonlijke doelen die voor elke deelnemer anders kunnen zijn.

De motivatie van de deelnemer is hierbij heel belangrijk. Iedere deelnemer stelt samen met de begeleiding persoonlijke leerdoelen op. Op deze manier wordt gewerkt aan zorg op maat. Regelmatig wordt de voortgang geƫvalueerd. Het individuele ontwikkelingsproces wordt hierdoor bewust gestimuleerd. Zo kan doorstroming naar bijvoorbeeld betaald werk een volgende stap zijn.

Kwaliteit

Zorgboerderij de Huiberthoeve wil kwaliteit leveren en werkt daarom samen met deskundige en professionele begeleiders met passie voor mens, dier en natuur. Wij zijn aangesloten bij de landelijke Federatie Landbouw & Zorg. Zorgboerderij Huiberthoeve is in het bezit van het keurmerk Kwaliteit laat je zien! Jaarlijks wordt de geleverde begeleiding op de Huiberthoeve geƫvalueerd en periodiek wordt de zorgboerderij bezocht voor een uitgebreide audit.

Erkend leerbedrijf

Zorgboerderij Huiberthoeve is een erkend leerbedrijf voor zorg en dierverzorging. Met onze ervaring als docent op het MBO vinden we het leuk om stagiaires te begeleiden en een mooie stage plaats te bieden.