Begeleiding bij Zorgboerderij Huiberthoeve

Dagbesteding / Begeleide werkplek /:

Wij bieden dagbesteding voor jeugdige en volwassen met een hulpvraag, verstandelijke en/of lichamelijke beperking die graag op de zorgboerderij willen werken. Het werken op de zorgboerderij geeft rust, maar ook voldoening door bijvoorbeeld de dieren het altijd prettig vinden om verzorgd te worden. Op eigen tempo kun je werken aan jouw persoonlijke doelen, samen met je begeleider. Met elkaar zorgen wij voor de dieren, voeren wij klussen uit op de zorgboerderij en zijn er verschillende activiteiten. Deze activiteiten worden aangepast op de seizoenen maar bijvoorbeeld ook op wat de groep leuk vindt om te doen. Er wordt gewerkt in kleine groepen zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.

Sociale activering

Vind je het moeilijk om contacten te leggen en/of zit je al lang thuis? De sfeer op de Huiberthoeve, de dieren en de natuur helpen je graag om op een laagdrempelige manier een leuke dag te hebben en stap voor stap contact te leggen met andere.

Arbeidstraining

Kom je nu in aanmerking voor dagbesteding of een vergelijkbaar traject en zou je graag verder ontwikkelen, dan biedt de Huiberthoeve je mogelijkheden.

Onderwijs

Op de Huiberthoeve hebben we de mogelijkheden om onderwijs aan te bieden. Erik en Geeke hebben beiden een onderwijsbevoegdheid en jaren ervaring in het VMBO en MBO onderwijs. Afhankelijk van je onderwijsvraag kunnen we praktijklessen en/of theorie lessen bieden, dit kan individueel en is soms in een groep mogelijk, vaak gaat dit in overleg met leerplicht.

Time – out

Kun jij tijdelijk niet naar school of zit je al langere tijd thuis, hou je van dieren, natuur, techniek en/of koken? Vraag bij ons of het sociaal team naar de mogelijkheden om een aantal dagen naar de zorgboerderij te komen.

Begeleiding individueel

De Huiberthoeve beidt de mogelijkheid om individueel begeleid te worden. Samen met je begeleider ga je activiteiten op de zorgboerderij ondernemen. Deze activiteiten kunnen geheel naar wens worden georganiseerd. We kunnen werken aan leerdoelen, genieten van de dieren en stap voor stap verder ontwikkelen.

 Maatwerk

Vind je op onze website niet wat je zoekt, wij staan open om met je in gesprek te gaan over een maatwerk traject. Vind jij het leuk om naar een boerderij te komen, het boerderijleven te beleven, te genieten van de dieren, moestuin en natuur, dan denken we graag met je mee hoe we je kunnen helpen.